יום חמישי, 29 באוגוסט 2013

עוגיות חמאה

 

כיף להכין אותן עם ילדים וגם לבד!
יותר כיף לקשט אותן בסוכריות צבעוניות משמחות ובסמיילים!!
הכי כיף לתת במתנה למי שאוהבים!!!

המתכון לקוח מספרו הנהדר של בני סיידא-קופסאת העוגיות שלי


מרכיבים:לבערך 80 עוגיות (תלוי בגודל)
500 גרם קמח מנופה (3.5 כוסות)
200 גרם חמאה רכה
2 ביצים

200 גרם סוכר (כוס)
1 שקית אבקת אפייה
2 שקיות סוכר וניל (לא חובה-אני פשוט מאוד אוהבת וניל)
2 כפיות תמצית וניל (לא חובה-אני פשוט מאוד אוהבת וניל)
במתכון המקורי צריך להוסיף קליפה מגורדת מחצי לימון, אני הוספתי 2 כפיות מיץ לימון במקום
לציפוי-
200 גרם אבקת סוכר
4 כפות חלב
צבע מאכל-לא חובה
סוכריות צבעוניות
 
 אופן ההכנה:
-שמים בקערת המיקסר את החמאה, הסוכר וסוכר הוניל וממעבדים בוו גיטרה עד ליצירת קרם אחיד
-מוסיפים את הביצים אחת בכל פעם עד שהן נבלעות בעיסה והקרם בהיר ותפוח
-מוסיפים את אבקת האפייה, תמצית הוניל, מיץ הלימון ורק לבסוף מוסיפים את הקמח ומעבדים רק עד שנוצר בצק אחיד (שימו לב לא לעבד את הבצק יותר מדי מכיוון שעיבוד יתר עלול לפגוע בפריכות שלו)
-עוטפים בניילון נצמד ושולחים למנוחה במקרר לחצי שעה-מוציאים מהמקרר ומחלקים  ל-3 חלקים (את החלקים שלא עובדים איתם ממשיכים לשמור במקרר)
-יוצרים עלה על משטח מקומח, קורצים צורות ומעבירים לתבנית מצופה בנייר אפיה
-מצננים את התבנית במקפיא 10 דקות-לא חובה אבל לדעתי זה מוסיף למרקם הקריספי של העוגייה....
אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות עד שהעוגיות מזהיבות-תלוי בסוג התנור ובגודל העוגיות בין 15-20 דקות (מומלץ לבדוק כל מספר דקות את מצב העוגיות)

-לאחר האפייה וצינון העוגיות מתחיל השלב הכיפי של הקישוט...
-אני קישטתי אותן בציפוי שהכנתי מאבקת סוכר וחלב-על כל 100 גרם אבקת סוכר הוספתי  בערך 1.5-2 כפות חלב
-על מנת שהציפוי יצא סמיך יותר צריך להשתמש ביותר אבקת סוכר ופחות חלב ולהיפך, חלק מהציפוי השארתי בצבע לבן ולחלק הוספתי 2 כפיות צבע מאכל אדום בשביל שאוכל לצבוע את עוגיות הלבבות בורוד
-העברתי את הציפוי לשקיות זילוף והתחלתי לצפות את העוגיות
-לפני שהציפוי הספיק להתקשות הוספתי סוכריות צבעוניות
-את תווי הפנים של הסיימלי ציירתי באמצעות אבקת הקסם של קוקיס בצבע שחור (לחצו לקישור)
-מניחים את העוגיות בצד ונותנים לקישוטים להקרר ולהתקשות.
- כל מה שנותר הוא לארוז אותן יפה ולחלק למי שרוצים....




                                                                                                                                

    

    

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה